// کارشناس رسمی دادگستری کامپیوتر،فناوری اطلاعات و ارتباطات و فضای مجازی - کارشناس رسمی داد
کارشناس رسمی دادگستری کامپیوتر،فناوری اطلاعات و ارتباطات و فضای مجازی

کارشناس رسمی دادگستری کامپیوتر،فناوری اطلاعات و ارتباطات و فضای مجازی

رشد روزافزون تکنولوژی باعث شده که امروزه در تمام زندگی ما استفاده از ابزارهای کامپیوتری به چشم بخورد. این روزها بیشتر ارتباطات ما اعم از داخلی و خارجی با کمک اینترنت و ابزارهای کامپیوتری نظیر کامپیوتر، لپ تاپ و موبایل‌ها انجام می‌شود. رشد روزافزون استفاده از کامپیوتر و تکنولوژی با وجود تمام امتیازاتی که داشته و کمک‌هایی که به بشر می‌کند، یک ایراد بزرگ هم دارد و آن عدم امکان کنترل در بعضی بخش‌هاست که گاهی منجر به مشکلات جدی می‌شود. به منظور جلوگیری از این مشکلات و رسیدگی دقیق به عواملی که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار می‌گیرند، افرادی آموزش داده شده و صلاحیت بررسی در این امور را پیدا می‌کنند که به آن‌ها کارشناس کامپیوتر،فناوری اطلاعات و ارتباطات و فضای مجازی گفته می‌شود.

کارشناسان رسمی دادگستری چه افرادی هستند؟

همه روزه دادگستری پرونده‌های ارجاعی زیادی دارد. این پرونده‌ها در حوزه‌های مختلف، موضوعات متفاوتی دارند و برخی از آن‌ها مربوط به مشاغل و رشته‌های کاری مختلف و برخی مربوط به مسائل اجتماعی و مشکلات شخصی هستند. جهت رسیدگی بهتر به این پرونده‌ها، نظام قضایی افرادی را به عنوان کارشناس رسمی دادگستری در رشته‌های حقوقی مختلف تعیین می‌کند. این افراد که هر کدام در رشته‌ای خاص تخصص و تبحر دارند، قادر به بررسی و ارزیابی دقیق مسائل و مشکلات حقوقی هستند.

کارشناسان رسمی متخصص بعد از گذراندن مراحل مختلف و آزمون‌های خاص قادر به فعالیت به عنوان کارشناس دادگستری در نظام قضایی هستند. تجربه علمی و مهارت عملی این کارشناسان به افراد حقوقی و غیر حقوقی کمک می‌کند تا در حل پرونده‌های قضایی و مشکلات فنی و حقوقی خود راحت‌تر عمل کنند. ارائه تصمیم تخصصی در مورد مشکل حقوقی و گزارشاتی که به دادگاه در روند صدور حکم کمک کند، مهم‌ترین وظیفه کارشناس رسمی دادگستری است.

کارشناس دادگستری کامپیوتر،فناوری اطلاعات و ارتباطات و فضای مجازی کیست؟

پیشرفت تکنولوژی و توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات موجب شده که در چند دهه اخیر، کامپیوتر، ابزارهای اینترنتی و… به جزو لاینفک زندگی انسان‌ها تبدیل شوند. همه چیز با طراحی کامپیوتر شروع شد تا بشر بداند امکان تولید ابزارهایی وجود دارد که زندگی را برای او ساده‌تر کند. امروزه بسیاری از فعالیت‌ها مانند محاسبات پیچیده، تحلیل و آنالیزها و… از طریق کامپیوترها با سرعتی باورنکردنی انجام شده و در اغلب موارد نتایج به دست آمده کاملا صحیح است. توسعه این ابزارها همچنین موجب شده که بشر به غیر از فضای واقعی، فضای جدیدی به نام فضای مجازی هم داشته باشد که امکان زندگی و تعامل در آن مانند زندگی واقعی اما با تفاوت‌هایی وجود داشته باشد.

تعامل و ارتباط در فضای مجازی و استفاده از فناوری به منظور ارتباط و… نیاز به آشنایی با قوانین این فضا دارد. در واقع فضای مجازی هم مانند دنیای واقعی، مقرراتی دارد که عدم رعایت آن‌ها خلاف قوانین بوده و در صورت اثبات پیگرد قانونی دارد. این موضوع یعنی رعایت قانون چه در سطح وسیع برای شرکت‌ها و چه به صورت جزئی برای اشخاص حقیقی حائز اهمیت است. در صورت عدم رعایت این قوانین ابتدا وضعیت موجود بررسی می‌شود که این کار به عهده کارشناس رسمی کامپیوتر، فناوری اطلاعات و ارتباطات است.

افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، با تکنولوژی‌های پیشرفته آشنایی داشته و از شیوه ارتباط و انتقال اطلاعات با استفاده از ابزارهای نوین به طور کامل آگاهی دارند. این افراد توانایی بررسی جزئیات در این حوزه را دارند و علاوه بر داشتن دانش مربوطه می‌توانند به صورت عملی هم به این موضوعات ورود کرده و اقدامات لازم جهت رفع مشکلات آن‌ها را انجام دهند. یک کارشناس کامپیوتر، فناوری اطلاعات و ارتباطات و فضای مجازی به خوبی می‌تواند در رسیدگی عادلانه شکایات در این حوزه از طریق کمک به مراجع قضایی، کارگشا باشد.

مهارت‌ها و توانمندی‌ها برای کار به عنوان کارشناس کامپیوتر،فناوری اطلاعات و ارتباطات

فعالیت به عنوان کارشناس رسمی کامپیوتر و فناوری اطلاعات به معنی داشتن صلاحیت رسیدگی به پرونده‌ها و امور مرتبط با این رشته است. افرادی که عنوان کارشناس رسمی در حوزه کامپیوتر را دریافت می‌کنند، با تکیه بر دانش و تجربه خود و با استفاده از اطلاعاتی که جهت ورود به کار پیدا می‌کنند، توانایی و صلاحیت رسیدگی به امور مختلفی را دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارزیابی و رسیدگی به نرم‌افزارهای کامپیوتری طراحی شده توسط تیم‌های مختلف
  • ارزیابی و رسیدگی به سخت‌افزارها
  • بررسی و ارزیابی شبکه‌های کامپیوتری و خدمات اینترنت
  • ارزیابی سیستم‌های کامپیوتری
  • بررسی اسناد مبنی بر مالکیت یک نرم‌افزار یا اثر الکترونیکی از طرف مدعی طراحی
  • رسیدگی و ارزیابی جرائم اینترنتی و مشکلات مرتبط با فضای مجازی و حفاظت از قوانین آن‌ها
  • نظارت و مدیریت بر طرح‌های فناوری اطلاعات
  • اجرا و ابلاغ سیاست‌های شورای فناوری اطلاعات به سازمان مربوطه
  • مدیریت شبکه‌های رایانه‌ای قسمت‌های مختلف و فراهم نمودن ارتباط میان آن‌ها

این صلاحیت‌ها همه ساله توسط کانون به روزرسانی می‌شوند و ممکن است موارد جدیدی به آن اضافه یا از لیست کم شود.

 رشته‌های مرتبط با کارشناس کامپیوتر،فناوری اطلاعات و فضای مجازی

 کارشناسان رسمی در حوزه فناوری اطلاعات ابتدا در آزمون مربوطه شرکت می‌کنند و در صورت قبولی در آزمون به عنوان کارشناس، فعالیت خود را آغاز می‌کنند. شرط شرکت در آزمون برای این افراد، داشتن مدرک لیسانس یا بالاتر در رشته‌هایی است که به نوعی مربوط به کامپیوتر و فناوری اطلاعات هستند، برای مثال:

  • مهندسی کامپیوتر در گرایش‌های نرم‌افزار، معماری سامانه‌های رایانه‌‌ای، رایانش امن، فناوری اطلاعات، علوم کامپیوتر
  • مهندسی برق در گرایش‌های الکترونیک و مخابرات
  • مهندسی صنایع گرایش تجزیه و تحلیل سیستم‌ها
  • ریاضی گرایش کاربرد کامپیوتر
  • و…

چگونه می‌توان کارشناسی رسمی دادگستری کامپیوتر،فناوری اطلاعات و فضای مجازی؟

متقاضیان کار به عنوان کارشناس رسمی دادگستری در رشته‌های مختلف، باید در آزمون دادگستری شرکت کنند. متقاضیان برای شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری فناوری اطلاعات باید از شرایطی برخوردار باشند که به شرح زیر است:

  • پیروی از دین اسلام و وفاداری به دین و نظام مقدس جمهوری اسلامی
  • تابعیت ایرانی
  • دریافت گواهی سو پیشینه و نداشتن سابقه‌ای در این زمینه
  • عدم اعتیاد
  • نداشتن وابستگی یا سابقه عضویت و فعالیت در گروه‌های مخالف اسلام
  •  مدرک کارشناسی و بالاتر در رشته مورد نظر
  • ۵ سال سابقه کاری در رشته مورد نظر
  • حداقل ۲۵ سال سن
  • سلامت جسمی و اخلاقی
  • کارت پایان خدمت

آزمون استخدامی کارشناسان دادگستری در دو مرحله کتبی و شفاهی برگزار می‌شود. مرحله کتبی، آزمون تستی است که توسط سازمان سنجش و آموزش کشور و به صورت هماهنگ کشوری برگزار می‌شود. پس از برگزاری آزمون و اعلام نتایج داوطلبانی که حد نصاب لازم را دریافت کرده باشند برای آزمون شفاهی معرفی می‌شوند که در صورت قبولی در آزمون شفاهی و انطباق با قوانین کارشناسان، پس از گذراندن دوره کارآموزی موفق به اخذ پروانه کارشناس رسمی می‌گردند.

انتخاب کارشناس رسمی ثبت شرکت از سایت داد

استخدام و انتخاب کارشناسان رسمی دادگستری در رشته‌های مختلف مانندکامپیوتر، فناوری اطلاعات و فضای مجازی معمولا از سمت دادگاه یا مرجع قضایی انجام می‌شود. اما اگر درگیر پرونده‌ای در این زمینه هستید، این امکان برای شما وجود دارد که جهت اطلاع از جزئیات فنی و حقوقی پرونده و عواملی که به موفقیت آن کمک می‌کنند با کارشناسی متبحر مشورت داشته باشید. جهت مشاوره با کارشناسان رسمی و  مجرب و انتخاب از میان‌ آن‌ها برای رسیدگی به پرونده حقوقی خود می‌توان از سایت داد کمک بگیرید. کافی است معیارهای مورد نظر خود برای انتخاب را مشخص کنید و براساس شرح وظایف و توانمندی‌ها با یکی از کارشناسان داد ارتباط برقرار کنید.

دسته بندی: مقالات عمومی

دیدگاهتان را بنویسید